Thema huisdieren – KDV De Duizendkidts.


De afgelopen maanden hebben we ons bezig gehouden met het thema huisdieren. In onze themahoek waren een hondenhok, vissenkom en levensechte kat te vinden. Aan de hand van de dieren bespreken we in een kringgesprek wat we weten over huisdieren en wie er een huisdier thuis heeft.
We zingen liedjes, bekijken de woordkaarten, raden geluiden en doen huisdierenmemory. Een hoop kinderen hebben foto’s van hun huisdieren meegenomen. Tijdens een wandeling verzamelen we allerlei materiaal om de foto’s (en tekeningen van de andere kinderen) mee te versieren. Stiekem vinden de juffies ze zo mooi, dat we ze gewoon nog even laten ophangen!
Verder plakken we een fantasiedier, prikken en beplakken een konijn, maken een lapjeskat, kleien een dier, doen het kat-en-muis-spel en verven ons eigen hand om een visje te maken.

Met dit subthema hebben we het jaarthema dieren afgesloten. Nu zijn we al begonnen aan het thema Halloween/herfst. De kinderen hebben al spoken gemaakt. Op de locatie vindt u een lijst met de activiteiten, die we nog gaan doen.

Groetjes team Duizendkidts!