Thema boerderijdieren en Pasen – KDV Schinnen


We zijn halverwege ons thema boerderijdieren. Wat hebben we zoal gedaan? En welke activiteiten gaan er in dit thema nog komen?

We starten een nieuw thema altijd met een kringgesprek. Het leuke aan het thema boerderijdieren is dat heel veel kinderen hierover mee konden kletsen, aangezien iedereen wel eens op een boerderij is geweest. Ze wisten dan ook veel verschillende boerderijdieren te noemen en zelfs de geluiden die hierbij horen!

We hebben kippen en kuikens geknutseld. Leuk hoe de kinderen hun eigen fantasie hebben gebruikt! We hebben gedanst op kuikentje piep, en de pinguïndans. De pinguïn vind je natuurlijk niet op een boerderij, maar de kinderen vonden deze dans ook erg leuk. We hebben dierenmaskers gemaakt. Bij deze activiteit was het erg leuk om te zien welke voorkeur kinderen hebben voor een dier. Het sorteerspel (de kids noemen het spel: het kippenspel) viel heel erg in de smaak bij de kinderen! Ze waren zo enthousiast dat ze vaak vragen of we hem nog eens willen doen! Ook heel goed dat veel kinderen al de kleuren konden benoemen! De exploratiebak met mais vonden de kinderen ook heel gaaf! Om met hun handen erin te gaan of met schepjes. Het was een dolle boel! Een kuikentje verven met een vork was even vreemd, maar wel heel leuk! De resultaten zijn dan ook ontzettend leuk geworden.

Aanstaand weekend staat Pasen voor de boeg. Wij besteden hier al een paar weken aandacht aan. Zo hebben we voor Pasen een paashaas gemaakt met knikkerverven, dit was ook erg geslaagd. Bij het spel ballen rollen, moesten de kinderen de ballen proberen te rollen in de mond van de paashaas. Dat lukte vrij aardig!

Wat heeft het thema boerderij nog meer voor ons in petto? Het spel “Wat hoort bij elkaar”, waarbij ze de juiste billen moeten zoeken bij het juiste voorlijf. Een dierenbingo, een rollenspel, een liedje, gras zaaien, uitstapje naar de dieren en nog veel meer leuks!

We wensen iedereen fijne paasdagen!