Thema boerderijdieren Deel 2 – BSO Aan het Hoes


We eten een paaseitje na onze vertrouwde fruitronde, dat gaat er altijd wel in. Een paar kinderen tekenen een paashaas op de ruiten. Eerst op papier een ontwerp en een uitwerking maken en dan overnemen op het raam. Daarna gaan we een spel doen: Iemand bedenkt een boerderijdier, beeldt dit eventueel uit met geluid, de rest gaat raden welk dier er wordt uitgebeeld. Dit is best grappig en soms ook nog wel redelijk moeilijk, zo blijkt. Als activiteit vouwen we van een servet een paashaas (bedankt ah voor de leuke tip). Daar smaakt een gekookt eitje prima bij. Een cracker met eiersalade lusten we ook nog wel. Het is gewoon zonde om onze mond met die mooi gevouwen servet af te vegen.
Om na de paasvakantie weer te wennen maken we samen een kwarktaart, die we dan voordat we gaan sporten nog net kunnen opeten. Dan gaan we aan de slag om iets te maken voor onze allerliefste mama’s. Er staan platen kurk die kun je verven en er iets speciaals op maken voor mama. Als je hier nu echt geen zin in hebt mag je ook zelf iets maken. Dit is een werkje dat je alleen moet maken, je gaat niet samenwerken met een vriendje. Er worden hele leuke creaties gemaakt en iedereen heeft er veel zin in. Nu maar hopen dat onze mama’s heel erg blij zijn met hun cadeau.
Volgende week gaan de meeste kinderen van bso aan ’t hoes genieten van hun meivakantie. Daarna zullen wij de draad weer snel oppakken. Het is lekker weer, dus laten we het thema even rusten en gaan we weer eens lekker ravotten bij IVS. Deze week hebben we de keuze om iets te maken voor vaderdag. Er zijn wel een paar kinderen die daar zin in hebben. Wat zullen onze papa’s weer verrast zijn door dit leuke zelfgemaakte cadeautje.
Hiermee sluiten wij dit deel van ons jaarthema af en gaan beginnen aan het stukje thema dat gaat over (onze) huisdieren. Hierover volgt later weer een verslagje.
Groetjes van bso aan ‘t hoes