Thema boerderijdieren – BSO Aan het Hoes


In februari zijn we begonnen met ons nieuwe thema. In groepjes van drie kinderen een ontwerp maken van een boerderijdier. We maken een planning hoe en met welk materiaal we het dier maken. Het moet in ieder geval driedimensionaal zijn. Dan teken je je dier en schrijft erbij welk materiaal je nodig hebt, zodat iedereen ermee aan de slag zou kunnen. We hebben er zin in. Het gaat vooral om de samenwerking, en daarvan kan ik alleen maar zeggen: dikke duim voor allemaal, iedereen doet enorm zijn/ haar best.

Vandaag pakken we ons werk weer op. De dieren hebben in het weekend goed kunnen drogen, nu kunnen we weer verder werken. De samenwerking is ook deze keer weer enorm goed. Zo stilletjes aan zijn onze dieren af. We hebben ook nog een kooi gemaakt voor de vorm want de dieren zijn echt te groot, ze gaan nooit in deze kooi passen maar dat maakt niets uit.

Van blokken bouwen we ook nog een boerderij dat is even heel iets anders en toch even leuk. Samen doen we ook nog een paar spellen. Bijvoorbeeld teken een dier eerst zonder dan met een blinddoek om. Dat is erg lachen, het is zo grappig wat we tekenen. Soms denken we eraan om foto’s te maken die zijn te bekijken op de site.

Op 7 maart hebben we zin om experimentjes te doen en dat mag. We mengen lijm, verf, water en zeep en we denken dat dit een gum zal worden. In ieder geval beleven we er veel plezier aan en morgen zullen we het eindresultaat kunnen bekijken. Zou het gelukt zijn?

Nou wat blijkt: Even heb je een stevig balletje en dan wordt het weer slijm. We kunnen het dus niet echt gebruiken zoals we gedacht hadden, maar we hebben wel plezier gehad.